ANTAMINEN
5. VAPAUDU ANTAMAAN JA VASTAANOTTAMAAN

Kun sydämesi vapautuu antamaan, sinä pystyt myös vastaanottamaan. Jumalalla ei ole mitään vaikeuksia antaa mitä tahansa hyvyyttä ja siunausta omilleen. Kaikki ongelmat ovat ihmisten sydänten pimeydessä, joka estää antautumasta, puhdistumasta ja vastaanottamasta Hänen kirkkautttaan.

Sydän, joka on avautunut vastaanottamaan Jeesuksen ja Hänen muotoaan, tulee kykeneväksi myös antamaan Jumalalle ja ihmisille Jumalan uskossa. Puhdistettu sydän on vapaa vastaanottamaan siunauksia Jumalalta ja ihmisiltä, Kun sydämesi vapautuu ahneudesta ja mammonasta, sinä vapaudut antamaan taloudellisia ja käytännöllisiä siunauksia Isän rakkauden virrassa.

Luuk. 16:11: Jos siis ette ole olleet uskolliset väärässä mammonassa, kuka teille uskoo sitä, mikä oikeata on?

Rehellisyys ja uskollisuus taloudellisilla alueilla ovat portti Pyhän Hengen voiteluun hengellisillä alueilla. Pyri rehelliseen ja oikeudenmukaiseen talouden hoitoon niin varas poistuu elämästäsi. Käsittele hallussasi olevia varoja leivisköinä, joiden hoitamisesta Jeesus on kiinnostunut. Anna Pyhän Hengen ottaa käyttöönsä kaiken, mitä sinulla on: aikasi, varasi, kykysi, voimasi, uskosi, ilmestyksesi ja rakkautesi. Silloin Jeesus johtaa sinut antamaan niin, että saat kaiken mahdollisen ja tarpeellisen siunauksen elämääsi.

Aineelliset siunaukset ovat ajallisia, mutta niillä voi olla tilannekohtaisesti suuri merkitys ikuisten siunausten avaamisessa. Köyhyyden kirous voi sitoa monen sydämen niin, ettei hän voi antaa elämäänsä Jeesukselle. Pyhä Henki tietää ja tuntee jokaisen. Kun asetut Pyhän Hengen johdatukseen, Jeesus johtaa sinut antamaan aina niin, että saat itsekin Hänen valmistamansa siunaukset.

Pyhän Hengen voitelussa et voi antaa laskelmoidusti, vaan sinun täytyy antaa Isän rakkauden ja Jumalan uskon hallita antamistasi. Silloin sinä astut virtaan, jossa kylvämisen ja niittämisen sekä antamisen ja vastaanottamisen periaatteet toimivat hyväksesi siunauten elämäsi. Jeesus haluaa vapauttaa sinut antamaan luonnollisen ymmärryksesi ulkopuolella vain Hänen tahtonsa ja viisautensa mukaisesti.

Luovuta koko elämäsi Jeesuksen täydellisen pelastavan voiman varaan. Jeesus antaa sinulle omasta elämästään vanhurskauden, terveyden, siunauksen ja kaikki taivaalliset rikkaudet. Nämä ovat ikuisesti voimassa olevat liiton oikeutesi! Mikään sairaus, kirous, onnettomuus, heikkous tai tappio ei kuulu sinulle, koska Jeesus otti ne jo päälleen. Älä enää usko pimeyden valheita, vaan usko ilosanoma Jeesuksesta! Muista, millä hinnalla olet ostettu ja lunastettu vapaaksi!

Olemme Jeesukseen uskovina osalliset uusista siunauksista joka päivä. Nyt meillä on mitä antaa toisillemme! Me voimme antaa täydellisen anteeksiantamuksen meitä vastaan rikkoneille, koska olemme itse saaneet kaikki omat syntivelkamme anteeksi. Olemme saaneet Pyhän Hengen ja Hänen kauttaan moninaiset Pyhän Hengen lahjat. Nyt me voimme jakaa niitä siunauksia toisillemme. Voimme antaa elävän veden virran virrata rakkauden kautta toinen toistemme siunaukseksi.

Pyhän Hengen kosketuksen kautta parantumisen lahjat ovat tulleet ulottuvillemme. Silloin voimme jakaa Jeesuksen parantavaa voimaa kaikille tarvitseville. Jeesuksen elämän voima on siunannut meitä taloudellisesti ja niinpä voimme antaa varoistamme Jumalalle ja lähimmäisillemme. Koska kaikki puutteenalaisuus ja kurjuus on voitettu, voimme alati ylistää Herraa ja Hänen hyvyyttään!

Mark. 8:13-21: Ja hän jätti heidät ja astui taas venheeseen ja lähti pois toiselle rannalle. Ja he olivat unhottaneet ottaa mukaansa leipää, eikä heillä ollut mukanaan venheessä enempää kuin yksi leipä. Ja hän käski heitä sanoen: "Varokaa ja kavahtakaa fariseusten hapatusta ja Herodeksen hapatusta". Niin he puhuivat keskenään siitä, ettei heillä ollut leipää. Kun Jeesus huomasi sen, sanoi hän heille: "Mitä puhutte siitä, ettei teillä ole leipää? Ettekö vielä käsitä ettekä ymmärrä? Onko teidän sydämenne paatunut? Silmät teillä on, ettekö näe? Ja korvat teillä on, ettekö kuule? Ja ettekö muista: kun minä mursin ne viisi leipää viidelletuhannelle, kuinka monta vakan täyttä palasia te keräsitte?" He sanoivat hänelle: "Kaksitoista". "Ja kun minä mursin ne seitsemän leipää neljälletuhannelle, kuinka monta vasun täyttä palasia te keräsitte?" He sanoivat: "Seitsemän". Niin hän sanoi heille: "Ettekö vieläkään ymmärrä?"?

Opetuslapset eivät ymmärtäneet, että Jeesus eli rakkaussuhteensa kautta jatkuvassa Jumalan Isä yltäkylläisessä huolenpidossa. He eivät ymmärtäneet, että Jeesuksen kanssa ei koskaan tule puutetta mistään. Uskotko sinä, että antautumalla Jeesukselle sinä voit saavuttaa elämän muodon, jossa sinä et pelkää, murehdi tai stressaa mitään? Uskotko että Hänen kanssaan sinulta ei koskaan puutu mitään?

Kun orpouden ja itsekkyyden trauma ja vankila ovat murtuneet, sydän vapautuu uskomaan Isän rakkauteen. Sen jälkeen sydän vapautuu antamaan Jumalan uskossa ja sen kautta vastaanottamaan myös yhä suurempia siunauksia Jumalalta. Puhdas sydän ei ano himoitakseen itselleen, vaan voidakseen palvella saamillaan lahjoilla. Pyhä Henki tunnistaa sinun motiivisi ja johtaa oikealle tielle.

Sinun uskalluksesi antaa lisääntyy kokemuksesi myötä. Jokainen Pyhän Hengen inspiraatiossa ja Jumalan uskossa tapahtunut antaminen vapauttaa lisää sinun uskoasi vastaanottaa. Se on Jumalan Isän siunausta. Jumala osoittaa rakastavansa sitä, joka antaa iloisesta sydämestä. Itsekkyydestä ja epäuskosta vapautunut sydän alkaa nähdä Jumalan hyvyyden ja luottaa Häneen ehyesti.

2. Kor. 9:6-11: Huomatkaa tämä: joka niukasti kylvää, se myös niukasti niittää, ja joka runsaasti kylvää, se myös runsaasti niittää. Antakoon kukin, niinkuin hänen sydämensä vaatii, ei surkeillen eikä pakosta; sillä iloista antajaa Jumala rakastaa. Ja Jumala on voimallinen antamaan teille ylenpalttisesti kaikkea mielisuosiota ja hyvyyttä (karis), että teillä kaikessa aina olisi kaikkea riittävästi, voidaksenne ylenpalttisesti tehdä kaikkinaista hyvää; niinkuin kirjoitettu on: "Hän sirottelee, hän antaa köyhille, hänen vanhurskautensa pysyy iankaikkisesti".?

Suomen kielen sana ”sirottelee” on huono käännös, joka antaa väärän kuvan Jumalasta rikkaana ja täydellisenä antajana ja lähteenämme. Jumala ei sirottele meille lahjojaan niin kuin ihminen sirottelee suolan tai sokerin murusia. Tässä on kreikan kielen sana ”skorpizo”, joka tarkoittaa ”purkaa ulos kontrolloimatta ja läpitunkevalla tavalla” ja ”heittää menemään / tuhlata läpitunkevalla tavalla”. Jumala kylvää meidän elämäämme siunauksia tuhlailevalla, radikaalilla, kontrolloimattomalla ja läpitunkevalla tavalla. Kiitos Herralle!

2. Kor. 9:10: Ja hän, joka antaa siemenen kylväjälle ja leivän ruuaksi, on antava teillekin ja enentävä kylvönne ja kasvattava teidän vanhurskautenne hedelmät niin, että te kaikessa vaurastuen voitte vilpittömästi harjoittaa kaikkinaista anteliaisuutta, joka meidän kauttamme saa aikaan kiitosta Jumalalle.?

Jeesus kutsuu sinua palvelijakseen, jonka suurin ilo ja päämäärä on antaa toisille ja palvella muita. Suurinta vapautta elämässä on antaa omastaan ilman ahtautta ja ahdistusta. Kun opimme antamaan omastamme, niin meistä tulee Jeesuksen taivaallisen voiman kanavia, sillä siinä palvelutyössä toimii sama antamisen laki!

Kun kaikki pimeyden tukokset ja padot ovat poistuneet sydämestäsi, silloin elävän veden virrat voivat virrata valtavina siunauksen virtoina lähimmäisillesi. Nämä virrat johtavat ihmisiä pelastukseen, ne parantavat sairaita, vapauttavat riivaajien vallasta, poistavat puutteenalaisuutta ja köyhyyttä sekä synnyttävät Jumalan valtakunnan elämää kaikkialla.

ANTAMINEN