HENGEN JANO
5. RAKKAUS JEESUKSEEN MUUTTAA ELÄMÄSI

Sinun henkesi jano mittaa sinun rakkautesi Jeesukseen. Sinä rakastat Jeesusta ja haluat Hänen kirkkautensa. Sinä rakastat Jeesusta niin paljon, että antaudut Hänen kirkkauteensa vaikka sinun täytyy syvällisesti muuttua sielussasi ja elämässäsi. Jumalan valtakunta ja pimeyden valtakunta ovat ihmisen sisimmässä. Ihmisen pahasta sydämestä eli sisimmästä lähtevät pahat teot. Kun Jeesus valtaa sydämen siitä lähtevät hyvät teot. Kun sinä etsit Jumalaa koko sydämestäsi, sinä avaat Jeesukselle kaikki sisimmät henkesi ja sielusi alueet. Silloin Jeesus tulee sielusi pimeille alueille, puhdistaa ja vapauttaa sinut niistä. Sitten Hän täyttää sydämesi kirkkaudellaan.

Matt. 15:18-20: Mutta mikä käy suusta ulos, se tulee sydämestä, ja se saastuttaa ihmisen. Sillä sydämestä lähtevät pahat ajatukset, murhat, aviorikokset, haureudet, varkaudet, väärät todistukset, jumalanpilkkaamiset. Nämä ihmisen saastuttavat; mutta pesemättömin käsin syöminen ei saastuta ihmistä."

Jo vanhan liiton profeetat tunsivat nämä hengelliset periaatteet. He ymmärsivät sen, että kun ihminen luopuu pimeydestään, hän alkaa nähdä oikein ja ymmärtää kuinka hyvä ja ihmeellinen Jumala on. Sydämen puhdistaminen oli vaikeaa silloin, kun synnin ja kuoleman laki hallitsi ihmistä. Profeetta Jeremialla oli ainutlaatuisen kirkas ilmestys Jumalan etsimisestä. Tämä periaate on voimassa myös uudessa liitossa:

Jer. 29:11-14: Sillä minä tunnen ajatukseni, jotka minulla on teitä kohtaan, sanoo Herra - rauhan ajatukset - eivät pahat, ilkeät, ahdistavat - antamaan teille toivotun lopputuloksen, suvun jatkumisen, palkkion. Silloin - kun te ymmärrätte, uskotte, luotatte, näette että minä annan teille ratkaisut ja avun, jota tarvitsette niin silloin - te (käännytte Minun puoleeni) huudatte minua avuksenne, tulette ja rukoilette minua, ja minä kuulen teitä. Te etsitte minua ja löydätte minut, kun te etsitte minua kaikesta sydämestänne. Ja niin minä annan teidän löytää itseni, sanoo Herra, ja minä käännän teidän kohtalonne …

Nyt meillä on Jeesuksen täydellinen sovitustyö. Hän on kukistanut synnin ja kuoleman lain. Hän siirtää elämän hengen lain alle jokaisen Hänet vastaanottavan ihmisen. Pyhän Hengen vaikutus pääsee nyt toteuttamaan helposti kaiken tämän, minkä Jeremia jo näki suuren heikkouden tilassa vanhan liiton aikana. Sinä voit nyt janota ja etsiä Jumalaa koko sydämestäsi, sillä Jeesus ilmaisee itsensä jokaiselle, jota Hän kutsuu.

Jeesus on lähempänä sinua kuin uskotkaan. Jumalasta eroon joutunut turmeltunut sielusi ei vain tahdo käsittää sitä. Mutta kun sinä antaudut etsimään Pyhän Hengen tulessa upottamista, sinä huomaat, että Jeesus antaa löytää itsensä yhä suuremmassa kirkkaudessaan. Janosi voimasta henkesi on murtautunut sielusi vankilasta ja sielusi on avautunut vastaanottamaan Jeesusta lisää.

Joh. 14:23: Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Jos joku rakastaa minua, niin hän pitää minun suunnitelmani / aivoitukseni / sanani (logos), ja minun Isäni rakastaa häntä, ja me tulemme häntä kohti saavuttaaksemme hänet kokonaan ja teemme hänen luokseen pysyvän asumuksen..."

Jeesuksen rakastaminen Jeesuksen rakastaminen tarkoittaa, että sinä

  • rakastat ja kunnioitat Jeesuksen koko persoonaa, olemusta, luonnetta, hyvyyttä, anteeksiantamusta, kirkkautta ja jumaluutta,

  • rakastat ja kunnioitat Jumalaa Isää, joka on lähettänyt Poikansa sinua varten,

  • rakastat ja kunnioitat Pyhää Henkeä, jonka Isä on lähettänyt sinuun toteuttamaan kaiken valmistamansa Jeesuksen ilmestymisen sinussa,

  • rakastat, kunnioitat ja pidät Hänen suunnitelmaansa ja toteutat Hänen palvelutyötään Pyhän Hengen voitelussa,

  • rakastat, kaipaat, odotat, etsin Hänen läsnäoloaan ja viivyt Hänen läsnäolossaan Pyhässä Hengessä,

  • rakastat elää Jeesuksessa, Isän yhteydessä, vastaanottaa Isältä niinkuin Jeesus teki,

  • janoat, kaipaat ja rakastat tehdä Hänen tekojaan,

  • haluat olla koko ajan Hänen läsnäolossaan etkä halua poistua Hänen läsnäolostaan,

  • käännyt, pyydät anteeksi ja irtisanoudut pimeydestä, jos olet kääntynyt Hänestä pois ja

  • tulet Hänen rakkautensa yhteyteen uskoen täyteen ja jatkuvaan anteeksiantamukseen ja uuteen Pyhän Hengen ja tulen vuodatukseen elämääsi.

Uudestisyntynyt henkesi rakastaa Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistäni niinkuin itseäsi. Pyhän Hengen tulessa sielusi puhdistuu ja uudistuu. Sinä saat kyvyn toteuttaa rakkauden lakia ilman sielusi änkyröitä. Pyhä Henki vapauttaa sinut oman itsesi vankilasta ja sinä nouset uuteen elämään Jeesuksen yhteydessä.

Sinä saat valtavan täyttymyksen ja tyydytyksen elämääsi, kun vapaudut rakastamaan Jeesusta, kohtaamaan Häntä, sulaudut Häneen, toimit Hänen kanssaan ja tuot ilmi Jumalan Isän rakkautta ihmisille, joita saat palvella. Jumala Isä on luonut sinut Taivaassa tekemään Jeesuksen kanssa Jumalan tekoja. Tietoisuus sinun korkeasta kutsumuksestasi johtaa sinut janoamaan Jeesuksen kirkkauteen sulautumista. Anna Pyhän Hengen ilmaista yhä vahvemmin Jumalan kutsu elämässäsi. Olet matkalla kohti paljon suurempaa kirkkautta kuin missä nyt olet.

Ef. 4:1-6: Niin kehotan siis minä, joka olen vankina Herrassa, teitä vaeltamaan, niinkuin saamanne kutsumuksen arvo vaatii, kaikessa nöyryydessä ja hiljaisuudessa ja pitkämielisyydessä kärsien toinen toistanne rakkaudessa ja pyrkien säilyttämään hengen yhteyden rauhan yhdyssiteellä: yksi ruumis ja yksi henki, niinkuin te olette kutsututkin yhteen ja samaan toivoon, jonka te kutsumuksessanne saitte; yksi Herra, yksi Jumalan usko, yksi upotus Jeesukseen; yksi Jumala ja kaikkien Isä, joka on yli kaikkien ja kaikkien kautta ja kaikissa.

Jokainen ihminen muuttuu sen esikuvan kaltaiseksi, jota hän rakastaa. Pyhä Henki rakastaa Jeesusta ja haluaa muuttaa sinut Hänen kaltaisekseen. Kun sinä vapaudut kaikesta vihan vallasta, sinun rakkautesi Jeesukseen vapautuu. Silloin sinä sydämesi syvimmästä kaipauksesta ja halusta janoat muuttua Hänen kaltaisekseen. Pyhän Hengen tuli on sisimmässäsi ja ylläsi. Jeesus on Pyhän Hengen tulessa ja muuttaa sinua Hänen muotoaan kohti.

Anna Pyhän Hengen synnyttää sinun yliluonnollinen jano Jeesuksen Voidellun muotoon muuttumiseksi. Anna janosi vallata sielusi kokonaan. Anna sen tulla elämääsi hallitsevaksi suuntautumiseksi. Anna janosi tulla niin palavaksi, että janosi ylittää kaikki estosi, järkeilysi ja luonnolliset esteesi. Tällainen jano ei ole sielullista uhoa tai riehumista vaan se on Pyhän Hengen vaikuttama sisäinen avautuminen ja kaipaus Jeesuksen kirkkauden kohtaamiseksi.

Rakkaussuhteesi Jeesukseen muuttaa sinut peruuttamattomasti ja täydellisesti. Sisäinen ihmisesi yhtyy ilolla Hänen kirkkautensa lakiin. Sinä pidät uskollisesti kaikki sopimukset, jotka olet tehnyt Jeesuksen kanssa. Jeesus on sinulle uskollinen kaikkien tarpeittesi täyttämisessä ja ongelmiesi ratkaisemisessa. Hän täyttää sinun tarpeesi ylenpalttisesti ja antaa sinulle enemmän kuin osaat anoakaan.

Rakkautesi Jeesukseen ilmenee sinun sydämesi kiitollisuudessa, ylistyksessä ja palvonnassa. Et enää tee tätä suorittaaksesi Jumalalle, vaan sinä ylistät ja palvot Häntä, koska sinun sydämesi vaatii sitä ja iloitsee tehdä sitä. Sisimpäsi elää jatkuvassa kiitollisuudessa, koska Jeesuksen hyvyys ja yltäkylläisyys on täyttänyt sinut. Sinä elät sisäisesti Jumalan valtakunnassa ja Pyhä Henki toimii sinun kanssasi ja tuo kanssasi ilmi Jeesuksen valtaherruutta. Tämä on sinun normaali ja pysyvä elämäntapasi Jeesuksen yhteydessä.

Jeesus antaa opetuslapsilleen uuden elämäntavan ja ammatin. Se on jatkuva Jeesuksen kirkkauden etsiminen. Sinä palvelet auttaen muitakin etsimään Jeesuksen kirkkautta. Koko uskon elämäsi on Jeesuksen suuremman kirkkauden etsimistä, julistamista ja ilmi tuomista Pyhän Hengen voitelussa.

Jumala valmistaa kaikkia kansoja täyttymyksen ajan herätykseen. Hän lähettää maailmaan suuria ”maanjäristyksiä” havahduttamaan ihmisiä ja synnyttämään uudenlaista etsintää Jeesuksen ilmestymiseksi Pelastajana itse kunkin elämässä. Pyhän Hengen myrskytuulet alkavat liikkua ja todistaa Jeesuksen suuresta voimasta ja suunnitelmasta. Pyhän Hengen tuli tulee kohtaamaan ihmisten sydämiä ja synnyttämään valtavan janon Jeesuksen kirkkauden vastaanottamiseksi kaikissa kansoissa. Olet mukana suuressa suunnitelmassa.

HENGEN JANO