HISTORIAA
19. MAANJÄRISTYS COLOMBIASSA

Tämän vuoden tammikuussa partori Randy Clark St.Louis'sta (ehkä muistatte että hän oli juuri se vieraileva puhuja Toronton Airport Vineyard-seurakunnassa kun Hengen vuodatus alkoi siellä) oli lähetysmatkalla tiiminsä kanssa Colombiassa; erityisesti Bogotan ja Calin alueilla. Meillä on mielenkiintoisia raportteja näistä kokouksista ja haluamme toimittaa ne luettavaksenne lähiaikoina.

Tässä on kuitenkin aluksi Randy MacMillan'in lähettämä kuvaus maanjäristyksen aikaisista tapahtumista Colombian Armeniassa ja Calissa. Hän toimi Randy Clarkin isäntäpastorina Calissa matkan aikana. Tämä on ajankohtainen kuvaus, ei vaan maanjäristyksen vaikutuksista vaan myös Jumalan valtavasta työstä tuossa maassa.

----------

http://www.crown-house.com

2.2.99 Randy MacMillan rmacmillan@telesat.com.co

Eräs pastoreistamme,nimeltään Juan Diego Marulanda, menetti talonsa Armeniassa, kuten monet hänen seurakuntansa jäsenet. Olkaa hyvät ja rukoilkaa hänen ja meidän seurakuntamme - nimeltään Comunidad Cristiana de Fe Armenia - puolesta. He johtavat meidän MSA seurakuntaamme tuossa kaupungissa. Puhelinlinjat ovat poikki, samoin sähköt. Hän on perheineen taivasalla satojen muiden tavalla, jotka menettivät kaiken muun paitsi ne vaatteet, jotka olivat heidän päällään. Lähetimme heille apua välittömästi. On paljon niitä, jotka haluavat auttaa, ja olemme puhelimitse yrittäneet koordinoida vahvistusta kaikille heille.

Tuhansia on kuollut samoin on paljon vaikesti vahingoittuneita. Cali on vain 2 1/2 tunnin päässä onnettomuuspaikalta. Oma taloni, kuten koko Calin kaupunki heilui edestakasin kahdesti 45 sekunttia kerrallaan, joista kumpikin järistys oli 6,8 Richterin asteikolla. Calissa rakennuksia vaurioitui, mutta kukaan ei ole kuollut ainakaan toistaiseksi. Taulut putosivat seiniltä, kaikki mitä talossa oli hyllyissä ja komeroissa putosi niinikään lattialle. Kun 12 jalkaa pitkä lasiovemme meni sirpaleiksi, olisi sen aiheuttama ääni ollut riittävä pelästyttämään kenet tahansa, joka ei ennen ole ollut todellisessa maanjäristyksessä. Kattotuulettimet putosivat ja koko kaupunki vain heilui edestakasin. 12 muuta järistystä seurasi ensimmäisiä iltakahdeksaan asti. Sitten tiistaina, 24 tuntia myöhemmin, kaikki alkoi taas uudestaan. Lisää ravistelua tapahtui läpi koko päivän. Lamput heiluivat edestakaisin 6 minuuttia vielä järistyksen loputtuakin.

Ihmiset pelkäävät, että järistykset yhä jatkuvat. Tiet ovat poikki. Linja-autoasemat ja lentokentät ovat suljetut, koska vain avustus- ja elintarvike kuljetukset päästetään tulemaan alueelle. Kaikki koneet lennättävät haavoittuneita sairaaloihin joka puolelle maata.

Presidenttimme Andreas Pastrana vaimoineen lensi tänne pian onnettimuuden tapahduttua ja on ollut itsekin purkamassa elintavikekuljetuksia.

Yksi kaikkein dramaattisimmista(kuin raamatusta) tapahtumista on ollut tämä: Järistys tuhosi suuren huipputurvavarustellun vankilan Perierassa eikä yksikään murhamiehistä eikä muistakaan erittäin vaarallisista rikollisista yrittänytkään paeta. Kaikki nämä huippuvartioidut rikolliset, joilla oli elinkautistuomiot kärsittävinään, juoksivat yhdessä pahiten vaurioituneisiin osiin kaupunkia. Rankkasateessa he vapaaehtoisena ryhmänä auttoivat Punaista Ristiä kaivamaan romun keskeltä esiin äänekkäästi huutavia ihmisiä.

Poliisi ja kansalliskaarti eivät voineet uskoa silmiään. He kysyivät näiltä vangeilta, mikseivät he olleet paenneet ja karanneet - tämähän oli heidän ainoa tilaisuutensa päästä vapauteen. He vastasivat: "Kaikkivaltias Jumala on säästänyt meidän elämämme",(nämä siis olivat miehiä, jotka olivat murhanneet, jotkut jopa useita henkilöitä) "niinpä meidän täytyy auttaa niitä, jotka ovat kuolleet sekä perheitä, jotka ovat menettäneet lapsia, isiä, äitejä, vauvoja. Jumala on ollut armollinen meitä kohtaan, jotka olisimme ansainneet kuolla. Me voimme osoittaa kiitollisuuttamme Jumalalle auttamalla toisia samoin, kun Jumala auttoi meitä säästämällä meidän henkemme ja antamalla melle vielä toisen mahdollisuuden."

Kukaan näista vangeista ei karannut. Poliisi päätti, etteivät he pidätä ja vangitse heitä pelastustöiden aikana vaan he saivat olla paikalla omasta vapaasta tahdostaan. Poliisi ja armeija olivat ihmeissään sanoen, että vain Herra Jumala saatoi saada aikaan näissä miehissä tämän kaltaisen kääntymyksen ja sydämen muutoksen. Aivan samalla tavalla kuin Apostolien teoissa kuvataan, etteivät vangit karanneet, kun maanjäristys särki vankilan ovet, vaan he pysyivät paikoillaan peläten kaikkivaltiasta Jumalaa, joka oli säästänyt heidän henkensä. He halusivat antaa toisille saman mahdollisuuden, jonka Jumala oli antanut heille.

Kiitos teille rukouksistanne ja tuestanne tänä vaikeana kansallisen onnettomuuden ja hädän aikana.

17.11.98 Pastori J.Conrad Lampan ArgenRev@aol.com Julkaistu Global Revival News'in luvalla

HISTORIAA