LIITTOYHTEYS
4. SÄRKYNEEN SYDÄMEN EHEYTYMISEN VÄLTTÄMÄTTÖMYYS

Sielunvihollinen eksytti ihmisen luopumaan Jumalasta paratiisissa. Ihmisellä ei silloin ollut mitään traumoja, sukukirouksia eikä muita painostuksia. Hänellä oli ehyt henki, sielu ja ruumis. Koko elämä oli ehyttä ja turvattua Jumalan yhteydessä. Syntiinlankeemus särki koko tämän paratiisin yltäkylläisyyden, eheyden ja kirkkauden. Tämän lankeemuksen tuhovaikutuksista olemme mekin tulleet osallisiksi.

Emme tunne Aadamin ja hänen vaimonsa elämää ja kirkkautta paratiisissa ennen heidän lankeamistaan. Mutta Jeesuksen kautta meillä on nyt täydellinen oikeus palata Jumalan Isän kirkkauden yhteyteen ja siunauksiin. Tie Jumalan yhteyteen on särkyneen sydämen eheytymisen kautta. Jeesus ilmaisi tämän olevan Hänen palvelutyönsä päämäärä ja tarkoitus.

Särkyneen sydämen ongelma on massiivinen erityisesti tässä aikakaudessa. Demoniset voimat särkevät ihmisten minuutta, mielen alueita, ihmissuhteita, fyysistä ruumista, elämää ja palvelutyötä yhä lisää. Langenneessa tilassa elävä ihmissuku omaksuu yhä lisää Jumalaa vastustavaa humanismia, itsekkyyttä, himojen tyydyttämistä yhä lisää. Tämä kehitys rappeuttaa kansoja ja tekee niistä jopa kyvyttömiä lisääntymään.

Profeetta Malakia näki särkyneestä sydämestä johtuvan ihmiskunnan turmeltumisen. Hän näki kuinka Jumala lähettää profeetta Elian kääntämään isien sydämet lasten puoleen ja lasten sydämet isien puoleen. Johannes Kastaja ja Jeesus Voideltuna ja Uhrikaritsana alkoivat toteuttaa Malakian näkemää Jumalan suunnitelmaa. Suunnitelma ei ole vielä täyttynyt, mutta täyttymyksen ajan herätyksessä tulee tapahtumaan maailman laajuinen ja syvällinen särkyneitten sydänten ja kansakuntien parantuminen Pyhän Hengen tulessa.

Mal. 4:5-6: Katso, minä lähetän teille profeetta Elian, ennen kuin tulee Herran päivä, se suuri ja peljättävä. Ja hän on kääntävä jälleen isien sydämet lasten puoleen ja lasten sydämet heidän isiensä puoleen, etten minä tulisi ja löisi maata, vihkisi sitä tuhon omaksi.

Särkyneellä sydämellä elävällä ihmissuvulla ei ole ilmestystä Jumalasta eikä siitä, mitä liitto Jumalan kanssa tarkoittaa. Kaikki Jumalaa koskeva ajattelu ja kuvitelmat perustuvat särkyneen sydämen valheelliseen näkökulmaan ja sokeuteen. Tämän vuoksi Jumala lähettää täyttymyksen aikaan erityisen Pyhän Hengen ja tulen vuodatuksen. Jumala tähtää liiton yhteyden ja sen kautta toteutuvien siunausten räjähtävään vapauttamiseen kansakuntien keskuudessa.

Luuk. 4:16-21: Ja hän saapui Nasaretiin, jossa hänet oli kasvatettu, ja meni tapansa mukaan sapatinpäivänä synagoogaan ja nousi lukemaan. Niin hänelle annettiin profeetta Esaiaan kirja, ja kun hän avasi kirjan, löysi hän sen paikan, jossa oli kirjoitettuna: "Herran Henki on minun päälläni, sillä hän on voidellut minut julistamaan evankeliumia köyhille; hän on lähettänyt minut saarnaamaan vangituille vapautusta ja sokeille näkönsä saamista, päästämään sorretut vapauteen, saarnaamaan Herran otollista vuotta". Ja käärittyään kirjan kokoon hän antoi sen palvelijalle ja istuutui; ja kaikkien synagoogassa olevien silmät olivat häneen kiinnitetyt. Niin hän rupesi puhumaan heille: "Tänä päivänä tämä kirjoitus on käynyt toteen teidän korvainne kuullen".

Pyhä Henki tulee antamaan valtavasti uutta ilmestystä, viisautta, puhdistavaa tulta ja voimaa seurakunnan pelastamaseksi rappiotilasta ja korruptiosta. Me olemme nähneet vasta vähän siitä, mitä Pyhä Henki voi tehdä seurakunnassa. Nyt olemme astumassa täydellistymisen aikaan, jossa kaikki Jeesuksen pelastustyö tulee ilmestymään ja toteutumaan. Kaikki epäusko joutuu häpeään. Jeesus kutsuu jokaista antautumaan Hänen kirkkautensa ilmestymiseen.

LIITON YHTEYS