RAAMATTU
7. RAAMATTU ON SINULLE AUKTORITEETTI

Raamattu on ehdottoman välttämätön uskosi perustus koko ajan, koska sielusi tarvitsee kiinnittyä Jumalan valtakunnan ymmärrettäviin totuuksiin. Raamatussa on ainutlaatuinen kokoelma Pyhän Hengen inspiroimaa Jumalan ilmoitusta ja ihmisten kokemuksia ja elämää Jumalan kanssa. Tutki siis suurella innolla ja hengen janolla edessäsi olevia raamatun kirjoituksia ja anna Pyhän Hengen johtaa sinut niiden syvempään tuntemiseen.

Tervettä opetusta sisältävät kirjoitukset ovat välttämätön perustus terveeseen uskon elämään. Sielusi tarvitsee lukea, kuulla, tallentaa Jumalan valtakunnan totuuksia kirjoitusten pohjalta. Vasta kun sielusi on hyväksynyt kirjoitusten antaman opetuksen, sielusi pystyy yhtymään Pyhän Hengen ilmestykseen ja Jumalan uskoon, joka tulee hengestäsi. Päämääräsi on sisäisen ihmisen yhtyminen Jumalan lakiin. Pyhä Henki ilmoittaa Jumalan lain suoraan henkeesi ilmestystiedon kautta, mutta sielusi tarvitsee omaksua Jumalan laki kirjoitusten kautta.

2. Piet. 1:20-21: Ja tietäkää ennen kaikkea se, ettei yksikään Raamatun profetia ole kenenkään omin neuvoin selitettävissä; sillä ei koskaan ole mitään profetiaa tuotu esiin ihmisen tahdosta, vaan Pyhän Hengen johtamina ihmiset ovat puhuneet sen, minkä saivat Jumalalta.

Uskosi perustus on Jumalan usko, joka on hengessäsi Jeesuksen ja Pyhän Hengen läsnäolon kautta. Sielusi tulee yhtyä hengessäsi olevaan Jumalan uskoon ja silloin uuden liiton tarkoittama elävä usko on sinussa. Silloin Pyhä Henki voi vahvistaa kaiken, mitä tällaisessa uskossa julistat Pyhän Hengen inspiraation mukaan.

Raamatun kirjoitukset sisältävät Pyhän Hengen inspiroiman ilmoituksen Jeesuksesta, josta täytyy tulla sinun uskosi perustus. Järjellä ymmärrettävät kirjoitukset voivat olla järkeisuskon perustus. Mutta Jumalan uskon perustus on Jeesuksen läsnäolo Pyhässä Hengessä pelastetun uudestisyntyneessä hengessä.

Pyhä Henki sinun hengessäsi kytkee sinut uskosi alkajaan ja täydelliseksi tekijään eli Jeesukseen. Mutta sielusi tarvitsee tervettä ja Pyhän Hengen inspiroimaa opetusta voidakseen yhtyä Pyhän Hengen vaikuttamaan Jumalan uskoon hengessäsi.

RAAMATTU