ANTEEKSIANTAMUS
6. VAPAAKSI KATKERUUDESTA

Anteeksiantamattomuus tuo sielunvihollisen painostuksen pelastetunkin elämään. Pelastetun elämään pääsevät silloin vaikuttamaan epäusko, epäilys, kosto, viha, katkeruus, hengellinen sokeus, valhe, pelko, uhka, tappio, masennus, burnout, hyväksikäyttö, orjuus, ahdistus, sairaudet, kivut, onnettomuudet, heikkoudet jne. Anteeksiantamattomuus on uskovalle pahin ja vaarallisin Jumalan tuntemista ja siunauksia vastustava linnoitus. Uskovan sielun puhdistuminen katkeruudesta onkin suuri läpimurto Jumalan valtakuntaan. Sen jälkeen Jeesus vuodattaa uuden voitelun pelastetun elämään.

Matt. 18:23-27: Sen tähden taivasten valtakunta on verrattava kuninkaaseen, joka vaati palvelijoiltansa tiliä. Ja kun hän rupesi tilintekoon, tuotiin hänen eteensä eräs, joka oli hänelle velkaa kymmenentuhatta leiviskää. Mutta kun tällä ei ollut, millä maksaa, niin hänen herransa määräsi myytäväksi hänet ja hänen vaimonsa ja lapsensa ja kaikki, mitä hänellä oli, ja velan maksettavaksi. Silloin palvelija lankesi maahan ja rukoili häntä sanoen: 'Ole pitkämielinen minua kohtaan, niin minä maksan sinulle kaikki.' Niin herran kävi sääliksi (koki suurinta rakkauden myötätuntoa) (splankidzomai) sitä palvelijaa kohtaan, ja hän päästi hänet ja antoi hänelle velan anteeksi.

Jeesus ilmaisi tässä opetuksessaan, että Jumalan Isän anteeksiantamus perustuu Hänen äärimmäiseen rakkauden myötätuntoonsa ihmistä kohtaan.

Matt. 18:28-35: Mutta mentyään ulos se palvelija tapasi erään kanssapalvelijoistaan, joka oli hänelle velkaa sata denaria; ja hän tarttui häneen, kuristi häntä kurkusta ja sanoi: 'Maksa, minkä olet velkaa.' Niin hänen kanssapalvelijansa lankesi maahan ja pyysi häntä sanoen: 'Ole pitkämielinen minua kohtaan, niin minä maksan sinulle.' Mutta hän ei tahtonut, vaan meni ja heitti hänet vankeuteen, kunnes hän maksaisi velkansa. Kun nyt hänen kanssapalvelijansa näkivät, mitä tapahtui, tulivat he kovin murheellisiksi ja menivät ja ilmoittivat herrallensa kaiken, mitä oli tapahtunut. Silloin hänen herransa kutsui hänet eteensä ja sanoi hänelle: 'Sinä paha palvelija! Minä annoin sinulle anteeksi kaiken sen velan, koska sitä minulta pyysit; eikö sinunkin olisi pitänyt armahtaa (eleo) kanssapalvelijaasi, niinkuin minäkin sinua armahdin (eleo)?' Ja hänen herransa vihastui ja antoi hänet kiduttajien käsiin, kunnes hän maksaisi kaiken, minkä oli hänelle velkaa. Näin myös minun taivaallinen Isäni tekee teille, ellette anna kukin veljellenne sydämestänne anteeksi."

Suomenkielisissä teksteissä käännetään alkutekstin sana ”basanistes” sanalla ”vanginvartija”. Tarkka käännös on ”kiduttaja”. Verbi ”basanidzo” tarkoittaa ”kiduttaa”, ”vaivata”, ”runnella”. Anteeksiantamaton Jumalan palvelija eli uudestisyntynyt uskova joutui kiduttajien käsiin. Eihän isäntä voinut panna palvelijaansa vankilaan, koska hän ei olisi silloin voinut ansaita mitään. Herra lupasi vapautuksen, jos palvelija maksaisi kaiken, minkä oli velkaa. Tämä tarkoittaa tilintekoa, sielun puhdistamista, pahojen tekojen tunnustamista ja katkeruuden hylkäämistä. Demoninen painostus ”auttaa” uskovaa kääntymään, ellei hän muuten ymmärrä tilannettaan.

Uskovan pelastuminen perustuu hänen henkensä uudestisyntymiseen ja pääsemiseen Jumalan yhteyteen - Jeesuksen sovitustyön kautta. Siitä alkaa sielun puhdistaminen. Mutta jos sielu juuttuu katkeruuteen, henki tulee vangituksi eikä uskova pääse Jumalan valtakunnan elämään, vapauteen ja siunauksiin täällä ajassa. Uskovan anteeksiantamattomuus on sielun pimeyttä, mutta se ei vie hänen pelastustaan, joka on uudestisyntyneen hengen kautta. Muutenhan Jeesuksen sovitustyö ja suuri ilosanoma ei olisikaan totta.

Jes. 26:10: Jos jumalaton (sydämeltään muuttumaton) saa suosion (khanan), ei hän opi vanhurskautta; oikeuden maassa hän tekee vääryyttä eikä näe Herran korkeutta, ihmeellisyyttä, suuruutta.

Jumalan Isän rakkauden kokeminen tulee mahdolliseksi vain anteeksiantamukseen suostumisen kautta. Jos uskova tiedostaa sisimmässään anteeksiantamattomuutta tai katkeruutta, hänen täytyy pyrkiä siitä nopeasti eroon. Jos pimeys on päässyt valtaamaan liikaa, on tarpeen antautua uudestaan Jeesukselle, jotta sielu voi uskoa uuden anteeksiantamuksen ja vastaanottaa puhdistumisen. Syntien pois siirtämisen kokemus johtaa valtavaan rakkauden kokemiseen. Jumalan Isän ja Jeesuksen yliluonnollista anteeksiantamuksen voimaa ei mikään pimeyden voima pysty jäljittelemään. Tämä on pelastettujen siunausta, joka tuo kirkkauden elämän kaikille alueille.

Jos sinulla on vaikeuksia anteeksiantamuksessa elämisessä, kannattaa tutkia seuraavia mahdollisia esteitä ja käsitellä ne:

  • Onko Jeesuksen vastaanottaminen ollut todellista? Onko tapahtunut todellinen antautuminen Jeesukselle, pimeyden tuomitseminen ja hengen uudestisyntyminen?

  • Onko Pyhä Henki päässyt läpäisemään sielusi muureja? Onko noituuden, katkeruuden tai muun epäjumalanpalveluksen siteet jääneet tunnustamatta ja purkamatta?

  • Oletko saanut oikeaa opetusta / ilmestystä / ymmärrystä anteeksiantamuksesta, Jeesuksen pelastuksesta ja Pyhästä Hengestä?

  • Onko jokin mielen alue vielä kapinassa Jeesusta vastaan? Onko jokin addiktio, pimeyden palvelustyö, pelko tai muu sellainen lukitsemassa sielua?

  • Hallitseeko sinua järkeisuskon petos? Yritätkö saavuttaa Jumalaa järjen ja tiedon kautta ilman Pyhää Henkeä?

  • Onko sielusi vielä syyttäjän valheitten vankilassa? Onko sielussasi pimeitä motivaatioita kuten tuomitseva mieli, kostamisen halu, velkominen ja vaikertaminen, itsekkyys ja viha?

  • Onko elämäsi yllä jokin tunnustamaton noituuden, epäjumalanpalveluksen tai suvun syntien kirous?

Käsittele nämä alueet Pyhän Hengen ilmestystiedon valossa. Älä kuuntele syyttäjää, koska se ei päästä koskaan vapauteen, jos kuuntelet sitä. Luovuta havaitsemasi ongelmat Jeesukselle, tuomitse, hylkää ja irtisano ne. Usko itsellesi anteeksiantamus kaikista näistä lopullisesti ja täydellisesti. Jeesus haluaa, että olet täysin vapaa Hänen anteeksiantamuksessaan.

Omista Jeesuksen täydellisesti vapauttava sovitustyö hyväksesi kaikille elämäsi alueille. Hänen kirkkaudessaan ei ole anteeksiantamattomuutta, kiukkua, jäynää, mielen karheutta eikä mitään muuta sellaista. Olet vapautettu Isän täydelliseen kirkkauteen aina ylösnousemukseen asti. Jo täällä maailmassa Isä on antanut sinulle Pyhän Hengen tulessa upottamisen lupauksen. Antaudu, omista, muutu ja nouse kirkkaudessa!

Jes. 53:4-6: Mutta totisesti, meidän sairautemme hän kantoi, meidän kipumme hän sälytti päällensä. Me pidimme häntä rangaistuna, Jumalan lyömänä ja vaivaamana, mutta hän on haavoitettu meidän rikkomustemme tähden, runneltu meidän pahain tekojemme tähden. Rangaistus oli hänen päällänsä, että meillä rauha olisi, ja hänen haavainsa kautta me olemme paratut. Me vaelsimme kaikki eksyksissä (EREHTYEN PÄÄMÄÄRÄSTÄ - eli teimme syntiä vanhan terminologian mukaan) niinkuin lampaat, kukin meistä poikkesi omalle tielleen. Mutta Herra heitti hänen päällensä kaikkien meidän turmeluksemme, virheemme, väärinkäytöksemme, osallisuutemme pimeydestä (avon avon = virheet, erehdykset) (= kuoleman valta kadotuksen, sairauden, demonisen orjuuden, köyhyyden, epäonnistumisen, pelon, hylkäämisen jne.)

ANTEEKSIANTAMUS