ANTEEKSIANTAMUS
8. TÄYDELLINEN SYNTIEN POIS SIIRTÄMINEN ON PARANTUMINEN

Jeesuksen anteeksiantamus tarkoittaa kaiken Jumalasta eroon harhautumisen ja siitä seuranneen pimeyden vallan osallisuuden ja vaikutusten pois siirtämistä. Pyhän Hengen vaikuttama fyysinen parantuminen on todistus siitä, että Jeesus on siirtänyt kaiken ihmisen persoonaan, sairauteen, vammaan tai kiroukseen liittyvän pimeyden voiman ja sen vaikutukset pois.

Jeesuksen vastaanottamisessa Jumala Isä on käsitellyt kaikki sinun syntisi, sairautesi, demonisaatiosi, kirouksesi ja kaiken muun Hänestä erottavan pimeyden. Olet saanut ne anteeksi Jumalan uskossa. Koska olet saanut sairautesi, vammasi ja muut ongelmasi anteeksi, sinun tulee uskoa niin kuin Pietari julisti:

1. Piet. 2:21-25: Sillä siihen te olette kutsutut, koska Kristuskin kärsi teidän puolestanne, jättäen teille esikuvan, että te noudattaisitte hänen jälkiänsä, joka "ei syntiä tehnyt ja jonka suussa ei petosta ollut", joka häntä herjattaessa ei herjannut takaisin, joka kärsiessään ei uhannut, vaan jätti asiansa sen haltuun, joka oikein tuomitsee, joka "itse kantoi meidän syntimme" ruumiissansa ristinpuuhun, että me, synneistä pois kuolleina, eläisimme vanhurskaudelle; ja hänen "haavainsa kautta te olitte parannetut". Sillä te olitte "eksyksissä niinkuin lampaat", mutta nyt te olette palanneet sielujenne paimenen ja kaitsijan tykö.

Vastaanottaaksesi parantumisen sinun ei tarvitse varsinaisesti pyytää Jumalaa parantamaan sinut. Sen sijaan sinut tulee anoa Jumalalta lisää uskoa vastaanottaaksesi parantumisesi. Saadaksesi lisää Jumalan uskoa, sinun tulee antautua lisää Pyhälle Hengelle ja Jumalan valtakunnan totuuksille. Jumalan uskossa ja Hänen hallitsemassa todellisuudessa sinulla on jo kaikki tarvitsemasi Jeesuksessa.

Mark. 2:1-12: Ja muutamien päivien perästä hän taas meni Kapernaumiin; ja kun kuultiin hänen olevan kotona, niin välittömästi kokoontui paljon väkeä, niin etteivät he enää mahtuneet oven edustallekaan. Ja hän puhui heille sanaa (logos). Ja he tulivat tuoden hänen tykönsä halvattua, jota kantamassa oli neljä miestä. Ja kun he väentungokselta eivät päässeet häntä tuomaan hänen tykönsä, purkivat he katon siltä kohdalta, missä Jeesus oli, ja kaivettuaan aukon laskivat alas vuoteen, jossa halvattu makasi.

Halvatulla ja häntä kantavilla miehillä oli luja ja päättäväinen usko Jeesukseen. He poistivat kaikki luonnolliset esteet ja toivat halvatun Jeesuksen parantavaan kosketukseen. He ottivat riskejä eivätkä säästäneet omia vaivojaan tai mainettaan. He asettivat toivonsa ja uskonsa Jeesukseen Parantajana kaikista esteistä välittämättä. He tulivat Jeesuksen luokse ja odottivat että Jeesus parantaa tämän miehen. Heille oli syntynyt järjen usko ja tietoisuus, että Jeesus tahtoo ja kykenee parantamaan sairaat, jotka tuodaan Hänen eteensä. Nämä miehet luottivat Jeesuksen parantavaan voimaan. Ilmeisesti he olivat varautuneet korjaamaan purkamansa katon myös!

Mark. 2:5: Kun Jeesus näki heidän uskonsa (pistis), sanoi hän halvatulle: "Poika, sinun Jumalasta pois erehtymisesi (hamartia) ja sen seuraukset siirretään pois (afesis) sinusta".

Jeesus vastaanotti halvatun, antoi hänelle yhteyden Jumalaan ja Jumalan parantavaan ja uutta luovaan voimaan. Jumalan usko Jeesuksessa ja näiden miesten sielullinen usko Jeesukseen teki tämän mahdolliseksi. Jeesus ei voinut vielä uudestisynnyttää rampaa, mutta hän sai tulla Jumalan Pyhän Hengen kosketukseen ja vastaanottaa vapautumisen demonien painostuksesta ja vaikutuksista.

Mark. 2:6-9: Mutta siellä istui muutamia kirjanoppineita, ja he ajattelivat sydämessään: "Kuinka tämä näin puhuu? Hän pilkkaa Jumalaa. Kuka voi siirtää pois Jumalasta pois erehtymisen ja sen seuraukset paitsi Jumala yksin?" Ja heti Jeesus tunsi täydellisesti (epignosis) hengessänsä, että he sydämessään niin ajattelivat, ja sanoi heille: "Miksi ajattelette sellaista sydämessänne? Kumpi on helpompaa, sanoako halvatulle: 'Olkoot sinun Jumalasta pois erehtymisesi ja sen seuraukset pois siirretyt', vai sanoa: 'Ole nostettu jaloillesi, ota vuoteesi ja käy'?

Jeesus osoittaa tämänkin tapahtuman kautta, että

  • ihmisen ruumiin sairaudet ovat seurausta siitä, että ihminen on joutunut pois Jumalan yhteydestä, jossa ihmisellä olisi jatkuva parantuminen ja pysyvä terveys,

  • Hänellä on valta siirtää Jumalasta erossa elämisen ja sen aiheuttamat ongelmat pois ihmisen elämästä ja palauttaa ihmisen elämä siihen järjestykseen, jonka Jumala on asettanut,

  • Jumalan pelastavaan ja parantavaan kosketukseen pääsemisen edellytys on uskoa Jeesukseen Jumalan Poikana, Voideltuna, Pelastajana ja Parantajana ja

  • Jumala Isä voitelee Jeesukseen sulautuneet ihmiset Jeesuksen auktoriteettiin, voimaan ja palvelutyöhön.

  • Pyhällä Hengellä voidellut Jumalan palvelijat sulautuvat Jeesuksen auktoriteettiin ja tekevät Hänen tekojaan, niin että ihmiset ihmettelevät.

Mark. 2:10-12: Mutta tietääksenne (EIDO), että Ihmisen Pojalla on valta maan päällä siirtää pois Jumalasta pois erehtymisen ja sen seuraukset, niin" - hän sanoi halvatulle - "minä sanon sinulle: Ole nostettu jaloillesi ja ota vuoteesi ja mene kotiisi." Silloin hän nousi, otti kohta vuoteensa ja meni ulos kaikkien nähden, niin että kaikki hämmästyivät ja ylistivät Jumalaa sanoen: "Tämänkaltaista emme ole ikinä nähneet".

Jeesuksella Voideltuna oli Isän antama auktoriteetti siirtää Häneen uskovalta ihmiseltä pois kaikki Jumalasta pois erehtyminen ja sen seuraukset. Hänellä oli valta johtaa ihminen Pyhän Hengen kautta tulevaan Jumalan vapauttavan ja parantavan voiman kosketukseen.

Pyhän Hengen voitelussa sinä sulaudut nyt Jeesukseen. Sinä kytkeydyt Jeesuksen auktoriteettiin ja käsket pimeyttä väistymään ja niin tapahtuu. Jeesuksen kanssa sinä julistat Jumalan elämää ilmestymään ja niin tapahtuu. Sinä julistat täydellistä, yliluonnollista ja suurta ilosanomaa Jeesuksen ja Isän valtaherruudesta. Sinä johdat ihmisiä Jeesuksen täydelliseen anteeksiantamukseen Pyhän Hengen tulessa. Jeesukseen sulautuneena sinä olet Isästä tulevan parantavan ja uutta luovan voitelun kosketuksessa jatkuvasti. Jeesuksen yhteydessä sinä vastaanotat parantumisesi ja saavutat elämäntavan, jossa sinä pysyt terveenä.

ANTEEKSIANTAMUS